søndag 22. februar 2009

Vinterjakt i Njardarheim


Fuglehundkommiteen i Stavanger og Rogaland jeger og fiskeforening var på vår årlige jakttur i helgen, vi hadde Holmevannhytta til disposisjon og reiste inn tidlig fredag formiddag. Vi var fem stykker på tur, Henning Trosdahl, John Jonhsen, Rune Holst Jonhsen, Gisle Eriksen og undertegnede.

Fredagen ble en kjempedag med sol og flere fuglesituasjoner. Vel, vel, situasjoner er vel litt drøyt da fuglene var utrolig lette på vingene og gikk før vi kom opp til hundene. Men kjekt var det med liv i fjellet og ivrige hunder. Føret var veldig tungt, både for oss og hundene!

Vi hadde på lørdagen også noen fugl på vingene, men føret var like tungt og det snødde eller regnet hele dagen. Alle fuglene lå i dokk og det var veldig vanskelig å komme på skuddhold. Henning Trosdahl, lederen i fuglehundkommiteen klarte det med Gordonsetteren Vito, han skjøt rypa på bakken og sendte Vito frem for apport. Da lettet rypa og seilte på vingene ned i dalen, Henning seilte etter og brukte noen timer til å tråle dalsøkket etter rypa si! Men det ble ingen rype i sekken her heller, så vi gikk tomhent hjem i regnet etter 6 timers jakt! Rune og John hadde gått en annen rute og kom hjem med ei rype i sekken!

Søndagen var enda tyngre, så her ble det en liten tur før vi trasket hjem med tunge sekker og skiftet på å brøyte løype over Holmevann. En kjekk helg og en veldig god treningshelg for hundene.

Ingen kommentarer: