tirsdag 12. mars 2013

Hovden 1
I helga var det flott vær, kaldt men fint for oss førere og hunder hele helga. Jeg og Anne Beth var med å arrangerte første vinterprøven til AFK. Det er veldig greit å være 2 da jeg kan stille hund mens Anne Beth er inne og passer sekreteriatet.
Vi var på meldt i VK og ble satt på kvalifiseringsparti i terrenget Nipa. Det var en delvis tung dag for hundene og det var flere som ble avsluttet på grunn av at de ikke holdt formatet på det tunge føret. Tallulah gikk ut i 5 eller 6 slipp, hun var i søk 3 minutt så tok hun stand. Makker var ikke kontrollerbar og raste rundt henne mens hun sto stødig i sin stand, etterhvert slapp makker seg ned i siden under henne og dro fremover mot der hun hadde satns i mot. Jeg tok da ingen sjanser og reiste på mens jeg småsprang etter henne for å få noe ut av situasjonen før makker fikk ferten av ryper. Etter ca 30 meter lettet det 4-5 ryper på 30 metres hold og Tallulah ble belønnet med fuglearbeid med reis. Apporten gikk som en drøm (vi har hatt noen medarbeidersamtaler siden Sirdal 1). Resultat til slutt ble 3 VK (burde hatt 2. vk synes jeg men da søket ble noe ensidig på det tunge føret så forstår jeg avgjørelsen)
Finalen gikk på Nosi og det var 15 hunder med i finalen. Dette ble en finale med lite fugl og delvis tungt føre. Tallulah hadde slipp mot kullbror Billy the Kid og etter første runde ledet Tallulah med Billy på andre plass, Dette var etter et fantasktisk slipp hvor de to vekslet om føringen og tok for seg hele terrenget i bredde og dybde. Men Tallulah hadde ikke sjanse på fugl og vi måtte gå hjem uten premie denne dagen :-)
Her er blide fra Agder fuglehund sin hjemmeside hvor jeg holder Tallulah i midten!

Ingen kommentarer: